اگر چند سال پیش از جوانان میپرسید که که مسیر شغلی رویایی آنها چیست و تصمیم دارند در چه شغلی فعال باشند، اکثر آنها جواب میدادند که میخواهند پزشک یا مهندس شوند اما مطمئناً اگر امروز این سوال را جوانترها بپرسید، از بسیاری از آنها میشنوید که دوست دارند تولید کننده محتوا، دیجیتال مارکتر، کارشناس سوشال مدیا و دیگر شغلهای مرتبط با دیجیتال مارکتینگ شوند. تا 10 سال پیش، این شغلها جزو مشاغل جدی محسوب نمیشدند اما اکنون این صنعت ارزش میلیارد دلاری به دست آورده است و افراد بیشتری میخواهند در این حوزه فعال باشند و کسب درآمد کنند. ما در محتوان تصمیم داریم تا در یک سری از مقالات که آنها را “نقشه راه” نامگذاری کردیم، به علاقهمندان حوزه دیجیتال مارکتینگ کمک کنیم تا به طور کامل با مشاغل مختلف فعال در این زمینه آشنا شوند. در این مطلب میخواهیم با صفر تا صد تبدیل شدن به یک تولید کننده محتوای حرفهای آشنا شویم و جزئیات این شغل سرگرم کننده را بیان کنیم. با ما همراه باشید.
تولید کننده محتوا به چه کسی گفته میشود؟
بیایید این نقشه راه تبدیل شدن به تولید کننده محتوای حرفهای را با تعریف این که تولید کننده محتوا یا Content Creator به چه کسی گفته میشود، شروع کنیم.
تولید کننده محتوا فردی است که محتوای آموزشی، خبری یا سرگرم کننده تولید میکند. این محتواها میتوانند متن، فیلم، فایل صوتی (پادکست)، تصویر یا انواع دیگر طرحهای گرافیکی مانند اینفوگرافیک باشد.
محتوا معمولاً در مورد یک موضوع خاص است، به عنوان مثال، تناسب اندام و ورزش، مد و لباس، باغبانی و کشاورزی، سبک زندگی، تکنولوژی، بازی و سایر زمینهها.
تولیدکنندههای محتوا با ارائه این قطعات محتوایی به مخاطبان خود، میتوانند از طریق حمایت مالی، بازاریابی محتوایی، تبلیغات یا فروش محصولات خود درآمد کسب کنند.
آیا تولید محتوا یک شغل واقعی است؟
اگر تعریف شما از “یک شغل واقعی” این است که بتوانید پول کافی یا پول زیاد برای هزینههای زندگی خود را به دست آورید، باید بگوییم که بله، ایجاد محتوا یک شغل واقعی محسوب میشود. تولید محتوای حرفهای را میتوان به عنوان بخشی از دیجیتال مارکتینگ در نظر گرفت که میتوانید از آن کسب درآمد کنید.
اما ممکن است بعضی افراد با طرز فکر سنتیتر کار تولید محتوا را شغلی واقعی محسوب نکنند زیرا هنوز رشته دانشگاهی برای آن تعریف نشده، مدرک آکادمیک ندارد، نیازی به داشتن مدرک یا مهارت خاصی برای شروع کار ندارید، نیازی نیست که برای انجام تولید محتوا در شرکت حضور داشته باشید و از ساعت 9 صبح تا 5 یا 6 بعد از ظهر کار کنید و میتوانید خودتان در خانه کار کنید.
به همین دلیل شاید اگر پای صحبتهای تولید کنندگان محتوا بنشینید، برای شما تعریف کنند که بزرگترهایشان از آنها میخواهند که دنبال یک شغل دائمی و واقعی باشند و سرشان مدام در گوشی و کامپیوتر نباشد!
اما، همانطور که گفته شد، در دنیای امروزی که به سرعت در حال تغییر است، فرصتهای درآمدی زیادی داریم که فاکتورهای شغلهای سنتی را ندارند ولی به همان اندازه کار و زمان میبرند و اگر بیشتر از شغلهای سنتی درآمد نداشته باشند، به همان اندازه درآمد دارند.
مزایای انتخاب تولید محتوا به عنوان شغل چیست؟
این روزها، تولیدکنندگی محتوا یکی از شغلهای پرطرفدار شده است که به دلیل مزایای آن است. مهمترین مزیتهای این شغل عبارتند از:
- می توانید در هر زمانی از هر نقطه از جهان برای هر شرکتی در هر کجای دنیا محتوا ایجاد کنید.
- نیازی به داشتن مدرک، مهارت یا تجربه خاصی ندارید.
- میتوانید آن را در هر سنی و با هر زمینهای شروع کنید.
- یک تجارت است که به بودجه بسیار اندکی نیاز دارد و سرمایهگذاری خاصی نمیخواهد.
- می توانید آن را به عنوان یک شغل دوم شروع کنید و از طریق آن درآمد خود را افزایش دهید.
- می توانید سرگرمی خود را به تجارت تبدیل کنید، بنابراین برای بسیاری این شغل سرگرمکننده است.
- فرصت های درآمدی شما بیشمار و بیپایان است.
چگونه می توانیم تولید کننده محتوا شویم؟
تا اینجا همه چیز خوب به نظر می رسد؟ این شغل جذاب را شناختید؟ حالا بیایید ببینیم چگونه میتوانیم به یک تولید کننده محتوا تبدیل شویم. برای روشن شدن نقشه راه، چند سوال مطرح میکنیم و با پاسخ به آنها، متوجه زیر و بم تبدیل شدن به تولید کننده محتوای حرفهای خواهید شد.
چه نوع محتوایی میتوانم تولید کنم؟
همانطور که قبلا گفتیم، انواع مختلفی از محتوا وجود دارد که می توانید ایجاد کنید. در گام اول، باید تعیین کنید که چه نوع محتوایی دوست دارید تولید کنید یا جامعه به تولید چه نوع محتوایی نیاز بیشتری دارد.
- میتوانید مقاله بنویسید و وبلاگ خود یا وبلاگ یک شرکت را راه اندازی کنید؛
- میتوانید در زمینهها مختلف عکاسی کنید و آنها را در اینستاگرام یا پلتفرمهای نمایش عکس به اشتراک بگذارید؛
- میتوانید ویدیو بسازید و در کانالهای ویدیویی مانند YouTube، آپارات،تماشا، نماشا و سایر پلتفرمهای ویدیویی به اشتراک بگذارید؛
- میتوانید کلیپ های ویدیویی کوتاه تولید کنید و آنها را در TikTok آپلود کنید؛
- میتوانید فایلهای صوتی ضبط کنید و تولید پادکست را شروع کنید؛
- می توانید کارهای گرافیکی و تصویری مانند اینفوگرافیک تولید کنید و آنها را در لینکدین یا اینستاگرام به اشتراک بگذارید.
همچنین، توجه داشته باشید که برای تبدیل شدن به یک تولیدکننده محتوای موفق، لزوماً نیازی به حضور رسانهای و کارهای ویدیویی ندارید.
برای تبدیل شدن به تولید کننده محتوا به چه مهارت ها یا مدرک هایی نیاز دارم؟
پاسخ این سوال، یکی از دلایل محبوبیت این شغل جذاب است: برای تبدیل شدن به یک سازنده محتوا نیازی به داشتن مهارت های خاص یا مدرک تحصیلی خاصی ندارید!
برای شروع این حرفه حتی نیازی به اتمام تحصیلات مدرسه یا دانشگاه ندارید و میتوانید بر اساس میزان آگاهی خود از یک حوزه و جست و جو برای افزایش اطلاعات، تولید محتوا کنید. به همین دلیل است که امروزه بسیاری از نوجوانان میتوانند در برخی از پلتفرمهای اجتماعی درآمد کسب کنند و مشهور شوند. اکثر نوجوانان فعال در حوزه تولید محتوا، در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام محتواهای متنوع تولید میکنند. گاهی همین نوجوانها آنقدر در این کار خوب پیش میروند و محبوب میشوند که بسیار بیشتر از والدین خود درآمد کسب میکنند.
برای تبدیل شدن به یک تولید کننده محتوا به چه تجربیاتی نیاز دارم؟
همانطور که قبلا ذکر شد، برای تبدیل شدن به یک سازنده محتوا در ابتدای کار نیازی به داشتن تجربهای از پیش ندارید. اما باید در طول کار مدام در حال یادگیری و کسب تجربه باشید. پس از مدتی، کم کم کار با ابزارهای مختلف مانند فتوشاپ برای ویرایش عکس یا ادوبی پریمیر برای ویرایش ویدیو را یاد خواهید گرفت. سپس تجربه شما به شما کمک می کند کارآمدتر شوید و محتوای بهتری ایجاد کنید تا برای مخاطبان سرگرم کنندهتر و مفیدتر باشد.
برای تبدیل شدن به یک تولید کننده محتوا به چه تجهیزاتی نیاز دارم؟
نوع تجهیزاتی که نیاز دارید به شدت به نوع محتوایی بستگی دارد که می خواهید تولید کنید:
- اگر محتوای شما مبتنی بر متن است، به عنوان مثال پست و مقاله برای وبلاگ تولید میکنید، پس وسیله اصلی که نیاز دارید کامپیوتر خواهد بود و همین کافی است.
- اگر می خواهید پادکستر شوید و تولید پادکست کنید، برای ضبط صدای خود به یک میکروفون و یک کامپیوتر نیاز دارید.
- اگر میخواهید تولید کننده محتوای اینستاگرام شوید، میتوانید عکسهایتان را با گوشی هوشمند بگیرید یا به سراغ خرید یک دوربین باکیفیت و مناسب بروید. همچنین میتوانید برای نورپردازی هم ابزارهایی را تهیه کنید، به عنوان مثال میتوانید رینگ لایت یا سافت باکس خریداری کنید. با توجه به نوع عکاسی و کاری که میخواهید انجام دهید، ممکن است به لوازم جانبی اضافی هم نیاز داشته باشید، مثلاً اگر در حوزه آشپزی تولید محتوا میکنید، به ظروف آشپزخانه زیبا نیاز دارید.
- اگر میخواهید یک یوتیوبر شوید و در YouTube تولید محتوای بصری داشته باشید، حداقل به یک میکروفون خوب نیاز دارید (کیفیت صدا در اینجا بسیار مهم است!). در اینجا هم میتوانید از گوشی هوشمند خود برای فیلمبرداری استفاده کنید یا یک دوربین خوب و حرفهای بخرید. برای نورپردازی، در ابتدای کار میتوانید از نور طبیعی پنجره استفاده کنید یا سافت باکس بخرید.
همانطور که می بینید، زمانی که می خواهید یک تولید کننده محتوا شوید، به تجهیزات زیادی نیاز ندارید. به خصوص در ابتدا که فقط به کامپیوتر، گوشی هوشمند و میکروفون نیاز دارید.
کمی که در این کار حرفهای شدید و تجربه کسب کردید، میتوانید تجهیزات پیشرفتهتری بخرید. اما توصیه میکنیم که ابتدا با وسایلی که از قبل دارید کارتان شروع کنید تا ببینید آیا از این نوع کار لذت میبرید و آیا تصمیم دارید که در طولانیمدت هم تولیدکننده محتوا باشید یا خیر. بنابراین از همان ابتدا نیازی به خرید ابزارهای گران قیمت ندارید.
چه کسی می تواند تولید کننده محتوا شود؟
به معنای واقعی کلمه، هر کسی میتواند یک تولید کننده محتوا شود. فرقی نمیکند چند سال دارید، کجا زندگی میکنید، چه تحصیلاتی دارید یا چه علایقی دارید. اگر جایگاهی دارید که مردم به آن علاقهمند هستند و تجربیاتی دارید که دیگران میتوانند از آن استفاده کنند، کافی است تصمیم بگیرید که تولید محتوا انجام دهید و شروع به کسب مهارتهای جدید کنید؛ به این ترتیب در حین کار پیشرفت میکنید، میتوانید تولید کننده محتوا شوید و با آن درآمد کسب کنید.
تولید کننده محتوا چقدر درآمد دارد؟
فرصت های درآمدی برای شغل تولید محتوا بسیار متفاوت است. این رقم از چند صد هزار تومان در ماه تا چند هزار دلار متفاوت است! بسیاری از افراد در داخل ایران برای شرکتهای خارجی تولید محتوا میکنند و درآمد دلاری بسیار مناسبی از این طریق جذب میکنند. همه چیز به موقعیت فردی شما، میزان حرفهای شدنتان در کار، خلاقیت در ارائه محتوا و جذابیت آن برای مخاطب بستگی دارد.
در زیر رایجترین راههای کسب درآمد بهعنوان تولیدکننده محتوا آورده شده است:
- فروش محصولات یا خدمات خود: سازندگان محتوا می توانند محصولات خود را برای فروش بگذارند، به عنوان مثال دورههای آنلاین آموزش سئو، پکیجهای آموزش آشپزی، فروش لباس و کفش یا هر کالای دیگر.
- بازاریابی وابسته: در این نوع کسب درآمد، فرد با تولید محتواهای مختلف برای دیگران، محصولات و خدمات آنها را به فروش میرساند و برای هر کالایی که به دلیل تبلیغ آنها فروخته میشود، کمیسیون دریافت میکند.
- تبلیغات: سازندگان محتوا میتوانند تبلیغات را در وب سایتها یا شبکههای اجتماعی خود قرار دهند و با آن مردم را ترغیب به خرید یا کلیک کنند و به این ترتیب درآمد به دست آورند. شبکههای تبلیغاتی محبوب گوگل AdSense یا Mediavine و شبکههای تبلیغات کلیکی داخلی مانند یکتانت از این نوع هستند. علاوه بر این، اینفلوئسرهای فعال در اینستاگرام و یوتیوب در حوزههای مختلف نیز از این طریق کسب درآمد میکنند.
- حمایت مالی: شرکت ها به سازندگان محتوا پول میدهند تا در مورد محصولات یا خدمات خود صحبت کنند. این کار میتواند در یک قسمت از محتوا گنجانده شود، به عنوان مثال یک نویسنده محتوا میتواند در ابتدای متن خود ذکر کند که این مطلب از طرف شرکت X حمایت مالی میشود یا یک یوتیوبر در بخشی از ویدیوی خود اعلام کند که اسپانسر این ویدیو شرکت Y است. همچنین شرکتی که حمایت مالی انجام میدهد، میتواند از تولیدکننده محتوا بخواهد که یک متن یا یک ویدیو را به طور کامل به معرفی شرکت یا خدمات اختصاص دهد و بابت آن هزینه دریافت کند.
- عضویت: یک سازنده محتوا میتواند سایتی را برای خود داشته باشد که از طریق عضویت افراد برای دسترسی به محتوای تولیدی آنها کسب درآمد کند. سایتهای فروش کتاب یا فروش مقاله از این نوع هستند.
- فریلنسرینگ: سازندگان محتوا میتوانند آثار خود را به شرکتها بفروشند، به عنوان مثال در پلتفرم های خارجی مانند Fiverr، یا وبسایتهای فریلنسری ایرانی مانند سایت منکارتو، پارسکدرز، پارس فریلنسر، سان تایپ، پونیشا، تایپایران، کاریشه و … فریلنسرهای زیادی فعال هستند که برای پروژهها تولید محتوا میکنند.
هزینه تولید محتوا چقدر است؟
اینکه شما به عنوان یک تولید کننده محتوا چقدر میتوانید درآمد داشته باشید به عوامل مختلفی بستگی دارد:
- چقدر باتجربه و ماهر هستید؛
- در چه رشته و حوزهای مشغول به کار هستید؛
- اگر به عنوان فریلنسر کار میکنید، سرعت تولید محتوایتان چقدر است؛
- اگر تولید کننده محتوا در شبکههای اجتماعی هستید، تعداد فالوئرها و مخاطبان شما چقدر است؛
- کیفیت مخاطبان شما، میزان درک آنها از موضوعی که تولید میکنید، محبوبیت موضوعتان در کشوری که در آن زندگی میکنید و میزان مشارکت مردم با محتوای شما چقدر است.
چند مثال برای شما میآوریم:
- یک اینستاگرامر با 20000 فالوئر میتواند برای یک پست تبلیغاتی اسپانسری حاوی محصول یک شرکت، 5 تا 10 میلیون تومان دریافت کند.
- یک فریلنسر میتواند برای تولید یک ویدیوی کوتاه، حدود 200 تا 500 هزار تومان هزینه دریافت کند.
- یک وبلاگنویس می تواند حدود بری تولید محتوای متنی اسپانسری 2 تا 5 میلیون تومان دریافت کند.
- یک یوتیوبر می تواند برای ویدیویی که 100000 بازدید دارد، 200 دلار درآمد تبلیغاتی کسب کند.
اما لطفاً به خاطر داشته باشید که این اعداد تنها نمونههای بسیار تقریبی هستند و تنها خواستیم تا حدودی شما را با درآمد تولید کننده محتوا آشنا کنیم. همانطور که گفتیم، میزان درآمد تولیدکننده محتوا به عوامل مختلفی بستگی دارد.
تولیدکنندگان مشهور محتوا چه میزان درآمدی دارند؟
در جریان هستیم که دغدغه اکثر افرادی که به دنبال شغل هستند، میزان درآمد است؛ بسیاری از شما میخواهید بدانید که به عنوان یک تولید کننده محتوا دقیقاً چقدر میتوانید پول به دست آورید. به همین دلیل است که میخواهیم در ادامه چند نمونه واقعی از تولیدکنندگان محتوای موفق را به شما معرفی کنیم.
فقط توجه داشته باشید که این تولیدکنندههای محتوا سالهاست که در اینترنت حضور دارند و با گذشت زمان به آرامی مهارتهای خود را بهبود بخشیدهاند. همچنین، برخی از آنها مقداری از کار را برونسپاری میکنند و بخشی از هزینهها را مثلاً به ویرایش ویدیو یا بازاریابی برای یافتن حامیان مالی اختصاص میدهند.
اگر تازه شروع به کار تولید محتوا کرده اید، نباید خودتان را با سطح کیفیت محتوای تولید کنندههای بزرگ محتوا مقایسه کنید. اما میتوانید از کارهای آنها الهام بگیرید و از استراتژی های آنها بیاموزید! اما اگر در ابتدای راه هستید، انتظار نداشته باشید که به این زودی درآمد زیادی کسب کنید.
خوب، با در نظر گرفتن این هشدار، حالا برای انگیزه گرفتن بیشتر به این جدول نگاه کنید. در نظر داشته باشید که با توجه به مبهم بودن اطلاعات درآمدی اینفلوئنسرهای ایرانی، ما نمونههای خارجی را در جدول قرار دادیم:
تولید کننده محتوا | بستر تولید محتوا | میزان در آمد |
گراهام استفان Graham Stephan | یوتیوب | پس از 4 سال حضور در یوتیوب و 2.5 میلیون مشترک، در سال 2020 حدود 1.9 میلیون دلار به دست آورد. |
کاترین منینگ Cathrin Manning | یوتیوب | در سال 2020 با 300 هزار مشترک در یوتیوب، حدود 206000 دلار درآمد داشت. |
نیت اوبراین Nate O’Brien | یوتیوب | در سال 2019 با 360 هزار مشترک حدود 220000 دلار درآمد داشت. |
شلبی چرچ Shelby Church | یوتیوب | در سال 2020 با 1 میلیون مشترک در یوتیوب حدود 220000 دلار درآمد کسب کرد. |
لیز اسوین Liz Eswein | اینستاگرام | با بیش از 1.6 میلیون دنبال کننده، تا 15000 دلار برای تولید محتوای هر پست هزینه دریافت میکند. |
دیکسی دملیو Dixie D’Amelio | تیک تاک | با 32 میلیون دنبال کننده در TikTok، او در سال 2020، 2.9 میلیون دلار درآمد کسب کرد. |
جاش ریچاردز Josh Richards | تیک تاک | با حدود 20 میلیون دنبال کننده TikTok، در سال 202، 1.5 میلیون دلار درآمد کسب کرد. |
میشل شرودر-گاردنر Michelle Schroeder-Gardner | وبلاگ | با وبلاگ خود به نام Make Sense of Cents در مارس 2017، 131000 دلار به دست آورد. |
جف پراکتور Jeff Proctor | وبلاگ | در ژانویه و فوریه 2019 او و همکارش، بن هوبر، با وبلاگ خود به نام Dollarsprout توانستند 348000 دلار به دست آورند. |
بهترین ابزار کار برای تولیدکنندگان محتوا چیست؟
اکثر تولیدکنندگان محتوا به تجهیزاتی مانند کامپیوتر، تلفن و میکروفون نیاز دارند. علاوه بر این تجهیزات فیزیکی، چندین ابزار کامپیوتری نیز وجود دارد که در تولید محتوای باکیفیت بسیار مفید هستند. در اینجا چند نمونه از این ابزارهای موثر برای انواع تولید محتوا آورده شده است:
- Audacity: یک ابزار ویرایش صوتی رایگان است که برای ویرایش پادکستها یا به طور کلی فایل های صوتی استفاده میشود.
- Photoshop: نرم افزاری محبوب برای ویرایش عکس ها و سایر تصاویر.
- Canva: ابزاری آنلاین برای ایجاد آسان مطالب بازاریابی، مانند بنرها، تصاویر کوچک، تصاویر، یا سایر گرافیک ها.
- OpenShot: یک ابزار ویرایش ویدیوی رایگان برای ویرایش حرفهای ویدیوهای YouTube.
- InShot: اپلیکیشن تلفن همراه که برای ویرایش ویدیوی کوتاه استفاده میشود.
- WordPress: وردپرس رایجترین نرم افزار متن باز برای ایجاد وب سایتهای زیبا و کاربردی برای وبلاگ نویسی است. تولید کنندههای محتوای متنی با این ابزار سر و کار زیادی دارند.
نکته: در صورتی که محتوای متنی برای وبلاگ تولید میکنید، آشنایی با SEO یا بهینهسازی موتورها جستجو را حتماً در برنامه آموزش خود قرار بدهید. نگارش بدون در نظر گرفتن سئو نمیتواند شما را در رقابت با سایرین قرار دهد و بیفایده است.
نکاتی برای تبدیل شدن به یک تولید کننده محتوای موفق
بسیار خب، تا اینجای کار به سوالات مهمی پاسخ دادیم که به شما کمک میکرد تا به نقشه راه تبدیل شدن به یک تولیدکننده محتوا پی ببرید. اما قطعاً برای تبدیل شدن به یک سازنده محتوای موفق، فقط دانستن نقشه راه کافی نیست. تمرین، آزمون و خطا، یادگیری مداوم و مطالعه دائم برای یک تولیدکننده محتوا ضروری است. با این حال، چند نکته وجود دارد که می تواند به شما کمک کند سریعتر به اهداف خود برسید:
- جایگاه خود را پیدا کنید: سعی کنید برای انجام کار حرفهای جایگاه خود را پیدا کنید و متخصص شوید یا اگر نیاز است در یک زمینه تخصصی به فرد متخصص آن مراجعه کنید و اطلاعات به دست آورید. مردم شما را به خاطر مهارتهایتان میشناسند و میدانند هنگام تماشای ویدیوهایتان یا دیدن تصاویر و متون شما چه انتظاراتی از شما داشته باشند. زمانی که متخصص باشید، مخاطب خاص خود را هدف قرار میدهید و مخاطب به شما اعتماد میکند.
- هرگز یادگیری را متوقف نکنید: مهم نیست که چقدر خوب و حرفهای شدهاید، حتی بزرگترین تولیدکنندگان محتوا هم هر روز در حال یادگیری هستند. همیشه اطمینان حاصل کنید که به بهبود مهارتها و دانش خود در حوزهای که فعال هستید، ادامه می دهید.
- خودتان را به مخاطب نزدیک کنید: مردم دوست دارند با شخص پشت محتوا، داستان، بیوگرافی، موفقیتها و مبارزاتش آشنا شوند. بنابراین خیلی انتزاعی نباشید، بلکه کمی از تجربه خود در مورد موضوعی که در مورد آن صحبت می کنید نیز با مخاطب به اشتراک بگذارید.
- با مخاطب ارتباط برقرار کنید: محتوایی تولید کنید که مردم بتوانند با آن همذاتپنداری کنند. به عنوان مثال، به جای ایجاد یک ویدیو با عنوان “من سارا هستم و موهایم را اینگونه درست میکنم”، ویدیویی با عنوان “مدل دادن به موهای کوتاه در سریعترین زمان ممکن” ایجاد کنید. این گونه خودتان را جای مخاطب گذاشتهاید و او هم با شما ارتباط بهتری برقرار می کند.
- از سایر شبکههای اجتماعی هم استفاده کنید: حتی اگر تصمیم دارید که تولید کننده محتوای یوتیوب شوید، حتماً از شبکههای اجتماعی دیگر، به عنوان مثال اینستاگرام، هم استفاده کنید. این کار به شما امکان میدهد تا در شبکههای دیگر هم شخصیت خود را نشان دهید و مخاطبان آن شبکهها را به دنبال کردنتان ترغیب کنید.
- استراتژیهای جدید را آزمایش کنید: شاید برای مدتی نوع متنها یا تصاویر یا ویدیوهایی که انجام دادهاید پربازدید بوده باشد و استراتژیهایتان موفق عمل کرده باشد اما قطعاً یکنواختی برای مخاطب جذاب نیست. سعی کنید استراتژیهای دیگر را هم امتحان کنید.
- تحقیق کلمات کلیدی را فراموش نکنید: در مورد این که مخاطبان شما دنبال چه چیزی هستند و چه مطالبی نیاز دارند، جست و جو کنید و بر اساس آن محتوا تولید کنید. برای این کار نباید فقط به حس و تجربهیتان اکتفا کنید. در اینجاست که سئو و کار با ابزارهای سئو مانند Ahrefs اهمیت پیدا میکند. سئو را یاد بگیرید تا متوجه شوید مخاطب شما دقیقاً چه چیزی را نیاز دارد. این به شما کمک می کند تا هم برای مخاطب جذاب باشید و هم برای موتور جست و جوی گوگل.
- کار با ابزارهای تجزیه و تحلیل را یاد بگیرید: این کار همراه با تحقیق کلمات کلیدی است. با ابزارهای طراحی شده برای هر حوزه، تجزیه و تحلیل کارهای خود را بررسی کنید، به عنوان مثال تجزیه و تحلیل استفاده از ابزار Insight برای اینستاگرام یا Google Analytics برای وبلاگ. این ابزارها به شما درک بهتری از مخاطبانتان میدهند و میتوانید متوجه سن، مکان، علایق مخاطبانتان شوید و حتی پی ببرید که چه زمانهایی آنلاین هستند و بر اساس آن مطالب را منتشر کنید.
- با سایر تولیدکنندگان محتوا همکاری کنید: تولیدکنندگان دیگر محتوا را در جایگاه خود به عنوان رقیب در نظر نگیرید و از آنها دوری نکنید! در عوض، با آنها ارتباط برقرار کنید و با آنها همکاری کنید. با همکاری هم میتوانید محتوای عالی ایجاد کنید و فالوورها و مخاطبهای جدید بیشتری به دست آورید.
- هوش تجاریتان را تقویت کنید: اگر می خواهید تولید محتوا منبع اصلی درآمد شما باشد، باید به آن به عنوان شغل، نه به عنوان سرگرمی، نگاه کنید. با این واقعیت کنار بیایید که تولید محتوا نیاز به کار، مطالعه و آموزش زیادی دارد. شما باید محتوای خود را سازماندهی کنید، وظایف خود را برنامهریزی کنید، آمار و تجزیه و تحلیلها را بررسی کنید، با شرکای تجاری بالقوه مانند حامیان مالی یا شرکتهای وابسته معامله کنید. اگرچه تولید محتوا مطمئناً شغلی سرگرمکننده و مهیج است، اما شما هم باید در مورد آن حرفهای رفتار کنید.
کلام پایانی
کار تولید محتوا کاری مهیج و جذاب است که هرگز شما را خسته نمیکند. با تولید محتوا چه به صورت متنی و چه به صورت بصری، شما مدام در حال یادگیری هستید و با مخاطبان ارتباط دارید و همین باعث میشود که کار برایتان جذاب باشد. فراموش نکنید که یادگیری و به روز بودن در اطلاعات و دانش، مهمترین فاکتور حضور موثر در شغل تولیدکنندگی محتواست. با کار جدی و حرفهای میتوانید درآمد بسیار خوبی از این شغل کسب کنید. ما در محتوان کنارتان هستیم تا نقشه راه تبدیل شدن به تولیدکننده محتوای حرفهای را به شما نشان دهیم. در مقالات بعدی در مورد وبسایتهای آموزشی تولید محتوا بیشتر صحبت خواهیم کرد. خوشحال میشویم اگر شما هم تجربهای در این خصوص دارید یا سوالی در ذهنتان هست، با ما از طریق نظرات به اشتراک بگذارید.