با توجه به این که بیش از 4 میلیارد نفر در سراسر جهان در حال حاضر به اینترنت متصل هستند و از این شبکه ارتباط جهانی استفاده میکنند، میتوان گفت که هرگز هیچ زمانی بهتر از این برای مشاغل وجود نداشته است که از طریق اینترنت کسب و کار خود را رونق بدهند و در رقابت با سایر رقبا موفق عمل کنند. موفقیت در هر کسب و کاری به واسطهی دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی آنلاین، نیاز به فعالیت در بخشهای مختلف اینترنت دارد. یکی از عوامل تاثیرگذار در بهبود بازاریابی آنلاین، وبلاگ نویسی است. بلاگ باعث افزایش ترافیک وبسایت و تبلیغ محصولات و خدمات شما میشود. البته این فقط یک دلیل اهمیت بلاگ برای کسب و کار شماست! ما در محتوان در این مقاله همراه شما هستیم تا به طور کامل به شما بگوییم که دلیل نیاز کسب و کار شما به بلاگ چیست و چرا باید وبلاگنویسی را فراموش نکنیم. همراه ما باشید.

وبلاگ چیست؟
قبل از این که به این بپردازیم که چرا کسب و کارها نیاز به بلاگ دارند، بیایید با هم ابتدا ببینیم که تعریف کلمه وبلاگ (یا به طور خلاصه بلاگ) چیست و این کلمه از کجا آمده است.
کلمه وبلاگ یک عبارت انگلیسی است که از ترکیب دو کلمه WEB+LOG تشکیل شده است. این دو کلمه به مرور با هم ادغام شدند و کلمه “بلاگ” را به وجود آوردند. در واقع، کلمه “Blog” یک کلمه انگلیسی و ترکیبی از کلمات “Web” و “log” است که به معنای “دفترچه خاطرات روزانه” یا “دفترچه” است.
اما چه ارتباطی میان کلمه وبلاگ امروزی با دفترچه خاطرات روزانه است؟ در واقع، وبلاگ در ابتدا توسط افرادی در اینترنت ایجاد شد که میخواستند یک دفتر خاطرات آنلاین تهیه کنند تا تجربیات زندگی روزمره خود را در اینترنت با دیگران به اشتراک بگذارند. به عنوان مثال، چند سال پیش، زمانی که یک وبلاگنویس (بلاگر) به رستوران یا تئاتر میرفت، یک پست به صورت نوشته در وبلاگ ایجاد میکرد و با توضیح اتفاقها و شواهد، خاطره روزانه خود را در وبسایتهای وبلاگنویسی منتشر میکرد. به این ترتیب کمکم وبلاگ نویسی رواج پیدا کرد. امروز نیز بسیاری از بلاگرها از اتفاقات روزمره خود مطالبی را منتشر میکنند.

تفاوت بین وبسایت و بلاگ
وبلاگ نوعی وبسایت یا بخشی از یک وبسایت است. در واقع، در بلاگ، وبلاگ نویس باید به صورت منظم و دورهای مقالات مرتبط با وبسایت خود را بنویسد و سپس آنها را روی سیستم مدیریت محتوا (معمولاً وردپرس) انتشار دهد. مطالب بلاگ به ترتیب از جدیدترین به قدیمیترین در صفحه اصلی وب سایت و در بخش وبلاگ قرار میگیرند. مطالب وبلاگ قابل ویرایش و حذف هستند.
بنابراین وبلاگ را میتوان بخش پویا و داینامیک یک وبسایت دانست. برای مثال بیایید سایت دیجی کالا را در نظر بگیریم. این سایت فروشگاهی، بخش عظیمی از سایت خود را به محصولات اختصاص داده که اطلاعات این محصولات برای مدت طولانی در سایت ثابت است و به جز قیمت محصولات، مشخصات آنها تغییری نمیکند. اما این وبسایت، برگهای را در سایت خود به وبلاگ اختصاص داده و نام آن را دیجی کالا مگ گذاشته است. در این برگه، هر روز پستهایی در مورد موضوعات مختلف منتشر میشود که باعث پویایی وبسایت و به روز شدن آن میشود. مطالب این وبلاگ مرتبط با حوزه کاری دیجی کالا نوشته میشوند.
چرا وجود بلاگ در وبسایت اهمیت دارد؟
اگر کسب و کار شما برای باقی ماندن در فضای رقابت آنلاین، وبسایتی برای خود طراحی کرده است، احتمالاً در زمان برنامهریزی برای نوشتن وبلاگ و اختصاص بودجه به آن، این سوال در ذهنتان شکل گرفته که آیا واقعاً کسب و کار شما نیاز به بلاگ دارد یا خیر. در ادامه میبینیم که چرا پاسخ این سوال مثبت است و قطعاً به وبلاگ نیاز خواهید داشت.
1. برای کسب و کارتان بلاگ داشته باشد تا برند شما دیده شود
مهمترین هدف از ایجاد بلاگ، به خصوص برای سرچ ارگانیک و گرفتن بازدید طبیعی، دیده شدن برند شما و آگاهی کاربران از برند تجاریتان است. شما از طریق بلاگ میتوانید به خوانندگان سایت و مشتریان در مورد دغدغههایشان نسبت به محصولاتتان مشاوره دهید، به سوالات خاص آنها درباره کسب و کارتان پاسخ دهید و آنها را برای انتخاب خدمات یا کالاهایتان راهنمایی کنید. بلاگ کمک میکند تا کاربران از برند شما، خدمات و محصولاتتان آگاه شوند.

با استفاده از بلاگ و پرداختن به موضوعات مرتبط با کسب و کارتان، برند شما به عنوان یک متخصص و به عنوان منبعی برای رفع مشکلات کاربران و محلی برای کسب اطلاعات مفید شناخته میشود. با نوشتن منظم بلاگ و پرداختن به نیازهای کاربر، سایت شما به صورت طبیعی بیشتر دیده میشود و کاربران کسب و کارتان را بیشتر میشناسند. هر چه سایت شما بیشتر دیده شود، فرصتهای بهتر و بیشتری برای کسب و کارتان ایجاد خواهد شد.
2. وبلاگ، عملکرد سئوی وبسایت شما را بهبود میبخشد
هنگامی که کسب و کارها به سئو یا همان بهینهسازی وبسایت برای موتورهای جستجو فکر میکنند، بیشتر ذهنشان به سمت جنبههای فنی مانند تقویت متادیتا و URL ها میرود. اگرچه موارد فنی یا همان سئوی تکنیکال هم در بهبود رتبه سایت در گوگل اهمیت دارد، اما اگر آخرین اخبار در بهینهسازی موتورهای جستجو را دنبال کنید، متوجه میشوید که آینده سئو به داشتن محتوای غنی، جذاب، خلاقانه و مرتبط با کسب و کار شما گره خورده است. چه راهی بهتر از وبلاگ برای افزودن مداوم محتوای جدید و جذاب به وب سایت؟ از آنجایی که موتور جست و جوی گوگل از وبسایتهایی با محتوای قوی و ثابت حمایت میکند، میتوانید به کمک وبلاگ و به روزرسانی آن، رتبه سئوی خود را هم بهبود ببخشید. بهبود رتبه سئو یعنی افزایش ورود به وبسایت شما، افزایش کلیک بر روی کلمات کلیدی کسب و کار شما و افزایش فروش از طریق دیجیتال مارکتینگ!
ضمن این که ایجاد یک وبلاگ با محتوای جذاب میتواند سایتهای دیگر را هم تشویق کند تا در صورتی که مقالههای شما را از نظر کیفیت مناسب بدانند، از سایت خود به مقاله موجود در وبلاگ شما لینک بدهند. این لینکها اعتبار دامنه سایت شما را تقویت میکنند و بنابراین می توانند به سئوی سایت شما کمک کنند.
3. بلاگ به کسب و کارتان اعتبار و تخصص میبخشد
ایجاد یک وبلاگ به شما این امکان را میدهد که تخصص و یا دانش خود را به خوبی به کاربران نشان دهید و به صورت تخصصی به کسب و کارتان بپردازید. برای کسب و کارهای حرفهای، متخصص شناخته شدن نزد مشتریان و کاربران چندین مزیت دارد:
- وقتی به صورت تخصصی موضوعات مختلف را بررسی میکنید و در بلاگ خود به آنها میپردازید، به عنوان وبسایتی شناخته میشوید که به موضوع کار خود تسلط دارد و این، برای کاربران اطمینانبخش است. کاربران ترجیح میدهند خدمات و کالاهای خود را از وبسایتی خریداری کنند که در آن زمینه تخصص دارد و تخصصی بودن وبسایت به آنها اطمینان خاطر نسبت به کیفیت را به همراه دارد.
- به عنوان کسب و کاری از وبسایت شما یاد میشود که نیازهای کاربران را به خوبی پاسخ میدهد؛ حتی اگر کاربران برای خرید فوراً با شما تماس نگیرند، اما از بلاگ وبسایت شما دانش مورد نیاز را به دست میآورند و همین امر برند شما را در ذهن آنها حک خواهد کرد و ممکن است در زمان مناسب برای دریافت خدمات دوباره به وبسایت شما مراجعه کنند.
- کاربر محتوای باکیفیت را دوست دارد و آن را به شیوههای مختلف (چه کلامی چه از طریق شبکههای اجتماعی) به اشتراک میگذارد و به این ترتیب مشتریان جدیدی برای سایت شما جذب خواهد شد.

با داشتن یک وبلاگ منسجم و خوب به همه مشتریان، رقبا و کارمندان خود اعلام میکنید که شرکت شما منبع معتبری در حوزهی کسب و کارتان است که با نوآوریها و پیشرفتهای صنعت همگام است و با دانش روز پیش میرود. البته مزایای وبلاگ فقط برای وبسایتهای بزرگ و کسب و کارهای حرفهای نیست بلکه کسب و کارهای تازهکار و آماتور هم میتوانند از مزایای ایجاد یک وبلاگ تخصصی بهرهمند شوند؛ قرار دادن محتوای تخصصی در بلاگ کسب و کارهای نوپا، درهای تبادل حرفهای را به روی شما باز میکند.
4. بلاگ به شما محتوایی می دهد که بتوانید در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید
بخش مهمی از استراتژی دیجیتال مارکتینگ به داشتن حساب در شبکههای اجتماعی محبوب مانند اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین و توییتر اختصاص دارد. داشتن بلاگ و استراتژی صحیح برای پرداختن به موضوعات بلاگ کمک میکند تا مطالب مناسب برای شبکههای اجتماعی مختلف داشته باشید و براساس موضوعات وبلاگ، در شبکههای اجتماعی پربازدید هم دیده شوید. این پلتفرمهای اجتماعی هم به نوبهی خود برای سایت شما ترافیک ایجاد میکنند و به بیشتر دیده شدن کسب و کار و آگاهی از برندتان کمک میکنند.
5. بلاگ به برند شما شخصیت میبخشد
مشتریان و کاربران به شنیدن صحبتهای کسب و کارها در مورد محصولات و خدماتشان به شیوهای حرفهای و متقاعدکننده عادت دارند. وبلاگ به بینندگان وب سایت شما این فرصت را میدهد که شما را در سطحی عمیقتر بشناسند و با لحن و سبک شما آشنا شوند و از به صورت صمیمیتر شما را بشناسند. بلاگ در واقع فضایی است که در آن کسب و کارها میتوانند به مشتریان ثابت کنند که دغدغهها و سوالهای ذهنی آنها برایشان اهمیت دارد. این کار میتواند با نگارش مطالب، عکس و فیلم از فضای کار و پاسخ به نظرات و پرسشهای کاربران در مورد موضوعات وبلاگ باشد. آشنایی با شخصیت کسب و کار شما به کاربر حس صمیمیت و اعتماد میدهد.
6. داشتن بلاگ برای بیزینس شما خلاقیت ایجاد میکند
ایجاد یک وبلاگ به شرکت شما و کارمندانتان این فرصت را میدهد که خلاقیت خود را محک بزنید. با بلاگ و موضوعات مختلف آن، هر روز باید به دنبال ایدههای جدید و بهروز باشید، منابع مختلفی برای الهامبخشی برای کار خود پیدا کنید و یاد بگیرید که همگام با فعالان بزرگ صنعت در دنیا تفکر خود را برای برندسازی به روز کنید.
علاوه بر این، بلاگ به شما این امکان را میدهد که خلاقیتها، مهارتها و تجربیات خود را از طریق نوشتن و یا محتوای چندرسانهای با دیگران به اشتراک بگذارید.

7. با بلاگ مهارتهای ملموس کسب و کار خود را توسعه میدهید
داشتن یک وبلاگ به شما این امکان را میدهد تا مهارتهای دنیای واقعی را لمس کنید. زمانی که وبلاگ دارید، از طریق ابزارهای سئو (مانند سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس و سایر ابزارها) و همچنین بخش نظرات وبلاگ میتوانید رفتارهای کاربران را بررسی کنید و نسبت به علاقه و سلیقه آنها اطلاعات کسب کنید. از طریق وبلاگ میتوانید «مهارتهای نرم» خود را هم در دنیای کار توسعه دهید.
8. با بلاگ بازگشت سرمایه (ROI) غیرمستقیم خواهید داشت
داشتن یک بلاگ منظم و منسجم به صورت غیر مستقیم به افزایش فروش کالا یا افزایش استفاده از خدمات کسب و کار شما کمک میکند.
بر اساس مطالعه انجام شده توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ AdRoll، تنها 2 درصد از کاربران اینترنت در اولین بازدید از یک سایت تبدیل به مشتری میشوند و خرید میکنند؛ این یعنی در بیشتر مواقع کاربر باید چندین بار از یک وبسایت بازدید کند تا نسبت به آن سایت اطمینان به دست آورد. از طریق تولید محتوای متنوع در وبلاگ، احتمال بیشتری وجود دارد که کاربر از خدمات سایت شما استفاده کند.
تولید محتوای منظم برای بلاگ و نگارش متنی خلاقانه با طراحی منحصر به فرد در رتبهگیری سایت شما در گوگل نیز تاثیر دارد. هر چه رتبه وبسایت شما در کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان بهتر باشد، تعداد افراد بیشتری وارد سایت شما میشوند و این بازگشت سرمایه را به صورت غیر مستقیم برای شما به همراه دارد.
کلام پایانی
با تمامی این مواردی که اشاره کردیم، میتوانیم به طور خلاصه بگوییم که بلاگ، اعتبار وبسایت و کسب و کار شماست. قطعاً هزینه کردن برای داشتن یک وبلاگ جذاب و خلاقانه با مطالب به روز و مرتبط با کار شما، هزینهای برگشتپذیر است (و این برگشتپذیری سرمایه میتواند چندین برابر هزینهای باشد که برای تولید محتوای بلاگ انجام دادهاید).
محتوان به شما کمک میکند تا با داشتن محتوایی منحصر به فرد و جذاب، در کسب و کار خود موفقیت را تجربه کنیم. خوشحال می شویم تا تجربیت شما را هم در مورد وبلاگ سایتتان بشنویم.