چطور از شکست کار تیمی جلوگیری کنیم؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در linkedin به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید

زمانی دچار شکست کار تیمی می‌شوید که توانایی مدیریت و رهبری گروه را ندارید یا نمی‌توانید آن را اجرا کنید. برای جلوگیری از شکست در کار تیمی قبل از هر چیز باید به خودتان و دیگر اعضای گروه یادآوری کنید که به تنهایی قادر به خلق شگفتی نیستید. این قانونِ ساده‌ٔ سخت، رمز موفقیت کار تیمی یا شکست پروژه است. اگر قصد تشکیل تیم کاری را دارید، کارآفرین و استارتاپ هستید، در حوزهٔ بازاریابی محتوا و تولید محتوا فعالیت دارید و یا اصلا می‌خواهید یک کسب‌وکار خانگی راه بیاندازید، مطالعه این مقاله از محتوان را از دست ندهید. در این پست می‌خواهیم کمی بیشتر راجع به عوامل شکست کار تیمی بدانیم و یاد بگیریم چگونه می‌توانیم موفقیت در کار گروهی را تجربه کنیم.

۲ همکار که در حال مشت کوبیدن به صورت یکدیگر هستند. این تصویر کنایه از شکست کار تیمی دارد.
زمانی شکست کار تیمی را تجربه می‌کنید که رابطهٔ تاثیرگذاری بین اعضای تیم وجود ندارد.

فقط یک رهبر و مدیر تاثیرگذار می‌تواند از شکست کار تیمی جلوگیری کند

قبل از اینکه بخواهید تیم کاری تشکیل دهید، صادقانه از خود بپرسید که چقدر توانایی مدیریت گروه را دارید. به عنوان رهبر، باید بدانید وظایف شما برای موفقیت کار تیمی، خیلی بیشتر از آن چیزهایی است که برایتان لیست می‌کنند. باید در عین قاطعیت، انعطاف‌پذیر هم باشید، باید تعارضات احتمالی را پیش‌بینی کنید و با زیرکی راه‌حل موثری برای آنها ارائه دهید. باید به فکر ایجاد انگیزه در کارکنان باشید، باید دقیقا همان رفتاری را داشته باشید که از اعضای گروه انتظار دارید. اگر نظم را رعایت نمی‌کنید، نمی‌توانید از کارمندان خود چنین درخواستی کنید. به همین دلیل دیر یا زود شکست کار تیمی را تجربه خواهید کرد.

اگر می‌خواهید تاثیر رفتارتان را به عنوان مدیر روی کارمندان خود تجربه کنید، محتوان پیشنهادی برای شما دارد. به مدت یک ماه سعی کنید، ۱۰ دقیقه زودتر از همه کارمندان در محل کار خود حضور داشته باشید. اگر نیروی دورکار هستید، ۱۰ دقیقه زودتر از ساعت کاری، حضور خود را اعلام کنید. به تدریج متوجه نظم کاری و پاسخگویی بالای کارمندان به یکدیگر خواهید شد.

بیشتر بخوانید: راهنمای چک لیست آنبوردینگ برای مدیران موفق

مهره‌های سرباز شطرنج که در پشت سر مهرهٔ شاه ایستاده‌اند. این تصویر به اهمیت رهبر تاثیرگذار برای موفقیت در کار تیمی اشاره می‌کند.
از ویژگی‌های یک رهبر تاثیرگذار این است که توانایی حل تعارضات با کمترین میزان تنش در کار گروهی را دارد.

شکست کار تیمی را تجربه می‌کنید اگر در چندین پروژه همکاری داشته باشید

یکی از مهم‌ترین عوامل شکست کار تیمی این است که مدیر یا اعضای گروه در چندین پروژه فعالیت دارند. این سیاست تمرکز آنها برای انجام کارها را کاهش می‌دهد؛ به این ترتیب میزان خطا و اشتباهات بالا می‌رود. این موضوع در طولانی مدت میزان بازدهی کار گروهی را با مشکل مواجه خواهد کرد.

با شکست در کار تیمی مواجه می‌شوید چون شرح وظایف ندارید

برای جلوگیری از شکست کار تیمی باید شرح وظایف واضح و مشخصی را در اختیار کارمندان خود قرار دهید. در غیر اینصورت کارمندان به یکدیگر پاسخگو نیستند و این امر باعث تعارض بین آنها می‌شود. این تکنیک به شما در رسیدن به اهداف زیر کمک می کند:

  • دستیابی به اهداف سازمان
  • هماهنگی و همپوشانی اعضای گروه
  • رفع سردرگمی
  • شفاف‌سازی نقش‌ها
  • پاسخگو کردن کارمندان نسبت به انجام وظایف‌شان
  • عدم دخالت کارمندان در وظایف یکدیگر
  • صرفه‌جویی در زمان
می‌خوانم  خودآزمایی مهارت کوچینگ؛ چقدر در مربیگری (Coaching) مهارت دارید؟

بیشتر بخوانید: گردش کار چیست؟ ورک فلوی در تیم‌سازی یعنی چه؟

برای موفقیت در کار تیمی باید نظارت مستمر داشته باشید

لازم است به طور منظم روند کار تیمی را بررسی و ارزیابی کنید. برای این کار می‌توانید یک جدول زمانی داشته باشید. در طی این نظارت‌ها می‌فهمید که آیا تیم در مسیر درستی حرکت می‌کند یا خیر؟ چه نقاط ضعف و قوتی دارد؟ چه عواملی سرعت کار تیم را پایین می‌آورند؟ کدام کارمندان به وظایف خود به‌درستی عمل کرده‌اند؟ کدامیک به آموزش بیشتری نیاز دارند؟ کدام کارمندان گردش کار را مختل می‌کنند؟ چه تعارضات در تیم وجود دارد؟

نظارت منظم تیم این فرصت را به شما می‌دهد تا عوامل شکست کار تیمی را به موقع شناسایی کنید و راه‌حل موثری برای آنها ارائه دهید.

فردی با ماژیک قرمز، در حال تیک زدن ایموجی ناراحت است. این تصویر کنایه‌ایی از شکست کار تیمی به دلیل فقدان نظارت است.
پایش عملکرد تیم به شما می‌گوید که آیا برای موفقیت تیم به تغییر نیاز دارید یا خیر؟

برای جلوگیری از شکست پروژه از کسی جانبداری نکنید

ممکن است به عنوان مدیر به یکی از اعضای تیم لطف داشته باشید، اما حواستان باشد این علاقه نباید منجر به حمایت کورکورانه از او شود. در واقع باید طوری رفتار کنید که اعضای گروه مطمئن باشند که در صورت بروز مشکل، مدیر بدون توجه به رعایت حال کسی، تصمیم‌گیری خواهد کرد. عکس این موضوع هم صادق است. یعنی اگر به هر دلیلی دل خوشی از همکار یا کارمندتان ندارید، این حق را نخواهید داشت که بی‌دلیل از او انتقاد کنید. به طور کلی وقتی مدیریت یک تیم را برعهده می‌گیرد، بیش از هر زمان دیگری باید بی‌خیال احساسات خود شوید و بدون جانبداری قضاوت کنید و تصمیم‌ بگیرید. این اخلاق و منش، باعث افزایش اعتماد شما در بین کارمندان خواهد شد.

برای موفقیت در کار تیمی اطلاعات و داده‌هایی که برای تیم مهم است را تغییر ندهید

هرگز سعی نکنید بدون هماهنگی، اطلاعات و مستندات کار گروهی را حذف یا اضافه کنید. در کار تیمی خواست و میل شما کمترین نقش را دارند. هرگونه تغییر باید اجازه مدیر و اطلاع‌رسانی سایر همکاران انجام شود. در غیر این صورت این رفتار عادتی برای سایر کارمندان نیز خواهد شد و در نهایت چیزی به اسم گروه برای شما باقی نخواهد ماند.

جلوگیری از شکست کار تیمی در چند خط

برای موفقیت در کار تیمی مهم است که رهبر تاثیرگذاری باشید. به عنوان مدیر باید بتوانید با رفتار خود، اعتماد کارمندان را بدست آورید. سعی کنید بدون رعایت جانبداری در مورد مشکلات تصمیم‌گیری داشته باشید. نظارت مستمر بر روند کار گروهی به شما کمک می‌کند تا عوامل شکست کار تیمی را قبل از اینکه تبدیل به معضل شوند، شناسایی کنید.

می‌خوانم  طراحی بر مبنای محتوا (Content-first Design) چیست؟| از مفاهیم تا اجرا

چند سوال رایج

چالش‌های اصلی کار گروهی چیست؟

ارتباط و تعامل ضعیف
نبود اعتماد
نداشتن هدف
عدم شفافیت در نقش و وظایف
سوءتفاهم و بی‌احترامی بین مدیر و کارمندان

برای جلوگیری از تضاد بین فردی در کار گروهی چکار باید کرد؟

قبل از تصمیم‌گیری به صحبت‌های کارمندان گوش کنید.
با توجه به شواهدی که در اختیار دارید، مشکلات را حل کنید.

منظور از مهارت نرم در مدیریت کار گروهی چیست؟

منظور از مهارت‌های نرم، مهارت‌هایی هستند که شما از آنها برای تعامل با دیگران و رفع مشکلات‌تان استفاده می‌کنید. برای مثال می‌توان به گوش دادن فعال یا انعطاف‌پذیری در محل کار اشاره کرد.

منبع: allthingstalent.org |‌ social-hire | managementstudyguide

احتمالا به این مطالب علاقه‌مند باشید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

فهرست